1)nasrettin hoca bir gün elma satıyormuş.alma alma diye bağırıyormuş.adamın biri gelip almış.eve götürüp kesmiş elmalar çürük çıkmış.hocanın yanına gitmiş hocam bu elmalar çürük çıktı demiş.hocada adama ban sana alma alma dedim demiş.
2)Bir uçakta temel,rus ve fransız varmış.Bu uçağın altı düşmüş.Sonra rus :Bunun başka yolu yok demiş ve atlamış ölmüş.Sıra Temel e gelmiş TEMEL:eşhedü enle ilahe illalah ve eşhedü enne muhammeden abdühü verasülüh demiş atlamış ama ölmemş .Yunanlı demiş ki: __ bu arkam daki türk bişey dedi ama anlamadım demiş ve eşeden köşeden yallah demiş atlamış ölmüş
3)ßir deLi Hastanede duvara otobüs cızıyor .. dıyorki hadi otobuse bıneLım herkeZ bınmeye caLısıo heps, alnını kanıtıo burnunu kırıyo ..1 tane adam binmiyor .. Neden sen binmedin diyoLar otobüsTe yer kalmadı KusuraBakmayın
4)bir gün temel,ingiliz ve alman iddialaşmışlar 99 merdiveni ossurmadan,sıçmadan çıkcaklarmış anlaşmaya göre ingiliz çıkmış 60' ıncı merdivende ossurmuş.alman çıkmış 70'inci merdivende sıçmış neyse sıra gelmiş bizim temel çıkmış çıkmış 88' inci merdivene bir sıçası gelmiş bir sıçası gelmiş neyse tutamamış orda bir bebek görmüş bebğin bezini almış beze sıçmış ve kazanan temel olmuş eversi gün tüm medya basınında manşet 3 kilo bebek 5 kilo bok sıçmış.
5)Tilki her akşam masayı donatıyor kafa çekiyormuş.. Ormanda gezen hayvanlar görüp soruyorlarmış - Tilki kardeş ne yapıyorsun? diye tilki de - ne olsun içiyorum içiyorum sonrada Aslan .ikiyorum diyormuş.. Bunu duyan hayvanlar kralları için böyle konuşan tilkiyi şikayete gitmişler.. - Kralım tilki her akşam içiyor içiyor sonrada aslan .ikiyormuş öyle diyor demişler.. Aslan tamam ben hallederim demiş akşam tilkinin yanına gitmiş ve sormuş -Tilki kardeş ne yapıyorsun tilki -ne olsun be kralım içiyorum içiyorum sonrada .mcık .mcık konuşuyorum
6)Küçük Salamon, okuldan iki gözü iki çesme dönmüstü. Babası, niye
agladigini sorunca hiçkira hiçkira cevap verdi :
- Öğretmen ahlak nedir diye sordu, bilemediğim için bana sifir verdi.
- İyi etmis. Öğreneydin dedi babasi. Gel sana anlatayim, dinle. Mesela, bir müsteri geldi dükkana, mal aldi. Giderken de içi para dolu cüzdanini unuttu. Iste ahlak burada baslar. Bu cüzdani ne yapacagim ? Yalniz kendime mi saklayacağim yoksa ortagimla mı paylaşacağım ?
7)bektaşi cuma%ya gitmiş. camide hoca boyuna nutuk atmakta, şarap içenlere verip veriştirmekteymiş:
"sarap içenler öbür tarafta her türlü cezayi görecek. şarap içmeyenler ise her türlü sefayi sürecek. hatta her birinin emrine kırk huri verilecek. huriler şöyle güzel, böyle hoş olacak. şarap içenlerinse içtikleri her şişe kıl köprüden geçerken boyunlarına asılacak!"
bektaşi dayanamamış seslenmiş:
"hoca efendi şişeler dolu mu olacak, boş mu?"
hoca gürlemiş: "bre zındık, sen dolu şişelerle öbür tarafı meyhane mi sanırsın?"
bektaşi cevap vermiş:
"iyi aa hoca, adam başı kırk huri ile sen de öbür tarafı kerhane mi sanırsın?!"
8)85 yaşında bir adam doğumhanenin kapısında beklemektedir. doğum haneden çıkan doktor şöyle bir bakındıktan sonra yaşlı adama sorar :
-"içerde doğum yapan bayan yakınınız mı?"
-"evet, eşim."
-"ama bayan 25 yaşlarında..."
-"tamam işte, eşim o. niye şaşırdınız, baba olamaz mıyım yani?"
-"yoo, aklıma dedem geldi de."
-"nesi varmış dedenizin?"
-"kendisi av meraklısı idi. sürekli ava çıkardı. ancak yaşlanınca zorlanmaya başladı. birgün ava çıkacakken kendisini uyardık, aman yapmadedecim, sen yaşlandın, ava gidemezsin diye. kendisi ısrar etti ve hazırlandı. e tabi yaşlılık, çıkarken tüfek yerine baston aldı eline.ben de kendisiyle gittim. ormanda bayağı yürüdükten sonra bir geyik gördük. dedim ya, dedem yaşlı. bastonu omzuna koydu, doğrulttu ve geyiğe bastonla ateş etti. geyik o anda vurulup yere düştü..."
yaşlı adam:
-"olur mu, başkası vurmuştur onu."
doktor:
-"ben de onu demeye çalışıyorum işte.
9)
İl: İSTANBUL;
[Mesaj Gönder]
Hoca birgün derse girince şöyle der:çocuklar kendini salak hisseden ayaga kalksın.kimse kalkmaz daha sonra birii kalkar.hoca sorar olum sen salakmısn.çocuk:hayır hocam ben sizi yalnız bırakmamak için kalktım:)
10)temel bir gun ucretli tuvalete girer . isini gorur ve cıkar. hizmetli ona :
ucret? der.
temel:
ne ucreti??
buyuk 500 , kucuk 250 efendim.
temel cıkarır 750 verir
adam sasırır
temek karusuk der:)
11)23 Nisan da çocuk öğretmenine sorar:
Öğretmenim 23 Nisan çocukların bayramıdır değil mi? Ögretmen:
Evet diyerek soruyu cevaplar. Çocuk:
Öğretmenim siz söylemiştiniz; bayramlarda insanlar dinlenir ve birbirlerini ziyaret ederler değil mi. Ögretmen:
-Evet yavrum. Çocuk:
Anlamadığım bir şey var? "NİYE 23 NİSAN`DA EN ÇOK YORULAN BİZ OLUYORUZ".
12)BİR GÜN TEMEL BİR GÖZLÜKÇÜYE OKUMA GÖZLÜGÜ ALMAK İÇİN GİDER. GÖZLÜKÇÜDEKİ BÜTÜN OKUMA GÖZLÜKLERİNİ TEKER TEKER TAKIP ÇIKARIR, FAKAT ÖNÜNDEKİ GAZETEYİ BİR TÜRLÜ OKUYAMAZ.
GÖZLÜKÇÜ TEMEL!E SORAR " GERÇEKTEN OKUMA YAZMA BİLDİĞİNİZDEN EMİNMİSİNİZ?"
TEMEL GÖZLÜKÇÜYE BAKIP " HA UŞAĞUM YOKSA ŞARTMUDUR.."
(umarım beğenirsiniz)..