Daha güzel olabilirsiniz
Sırf sivilceleri yüzünden hoşlandığı çocuğa ilgisini belli edemeyen bir arkadaşım vardı. Bu haliyle kimsenin ondan hoşlanmayacağını sanırdı. "Görmüyor musun, onun da sivilceleri var ve sen ondan hoşlanıyorsun" desem de fayda etmezdi. Ama diğer yandan bu durumu değiştirmek için çaba da sarf etmezdi. Tıpkı arkadaşım gibi, kendimizi sivilcelerden, çilerden ya da benlerden ibaret hissettiğimizde, etrafımızdakilerin de bizi bu şekilde algılayacaklarını düşünmemiz kaçınılmaz olur.
Çözüm
1-Sivilce, siyah nokta, leke, ben... Sorun her ne ise "onun üstesinden nasıl gelirim"in cevabını ara. Bu konuda yapılacak en doğru hareket, bir dermatologa başvurmak. Böylece cildini daha iyi tanıyacak, uzman tavsiyesiyle kullanacağın ürünler sayesinde sorununla çok daha kolay başa çıkabileceksin.
2-Sabırlı olmak, sorununun üstesinden gelmenin birinci kuralı! Örneğin hafta boyu el sürmediğin sivilcelerini, dayanamayıp "geçmiyor" diye yolmaya başlarsan, iyileşme sürecini engellemiş olursun.
Boy kısalığı
Özellikle kısa boylu olmak, biz kızların en büyük takıntısı. 1.70'i geçmedikçe boy uzunluğumuzu yeterli görmüyoruz. Oysa kabul etmeliyiz ki, regl olana kadar süren hızlı büyüme süreci, regl sonrasında yavaşlıyor. Ve bundan sonra genlerimizin el verdiği ölçüde boyumuz uzuyor.
Çözüm
1-Genelde kapalı ve açık kırıklarda, kol ve bacak eğriliklerinin düzeltilmesinde kullanılan "İlizarov Tekniğinden, günümüzde boy uzatmada da yararlanılıyor. Ancak bu, ciddi ve zorlu bîr cerrahi işlem. Sence, buna değer mi?
Konu ile ilgili daha fazla bilgi İçin tıkla:
www. ilizarov.com
2-Lise 2'de boyu ancak 1.50 cm civarında olan bir arkadaşım vardı. Sınıfımızın en en kısası olmasına rağmen, içimizde en neşeli de oydu. Okulun folklor, tiyatro gibi tüm aktivitelerine katılır, hiçbir faaliyeti kaçırmazdı. Biz, sivilce, siyah nokta gibi kızsal sorunlarımızdan söz ederken, o yanımıza gelir, "Boş verin şimdi bunları, 2 C'ye gelen yakışıklıyı gördünüz mü? diye ilgimizi başka yöne çekerdi. yani bedeninizle barışık olun. Bu konuda psikologlarda beden imajımızı sevdiğimiz zamansorunların üstesinden gelebileceğimizi söylüyorlar.
Saçlar
Sabah okula gitmeden evde, okula gidince tuvalette, ayna karşısında saçımıza şekil vermek için harcadığımız zaman hiç de az değildir. saçları kıvırcık olanlar kabarması ve elektriklenmesinden, saçları düz olanlar kafalarına yapışık durması ve cansız görünmesinden şikayet ederler. Ve genelde kıvırcık saçlılar düze, düz saçlılar da kıvırcığa özenirler. Oysa asıl önemli olan, sağlıklı görünen ve kolay şekil alan saçlar değil midir!
Çözüm
1-Saçların şekle girmemesinin en önemli nedeni, nemsizlik, yağlanma, uçlardaki kırıklar gibi saç sorunlarıdır. Bu sorunlardan kurtulmak için saç problemlerinin ne olduğunu tespit edip uygun ürünleri seçmelisin.
2-Kıvırcık saçlar için bukleleri canlandıran, düz saçlar için pürüzsüz düzlük sağlayan ürünler ile artık onları şekle sokmak çok daha kolay.
Kilolar
3, 5, 8, 15, 20... Vermek istediğimiz kilogramlar farklı olsa da kilo sorunu birçoğumuzun başlıca takıntılarından... Ancak bu soruna diğerlerine oranla daha önemli, çünkü hem fazla kilolar hem de onlardan kurtulmak için yapılan kulaktan dolma diyetler, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Çözüm
1-Öncelikle bir diyetisyene başvurmalısın. Özel muayene sonrası sağlık durumumuza, yaşam şeklimize en uygun diyet programını ancak bir diyetisyenden öğrenebiliriz
2-Olması gereken sağlıklı kilonu öğrenmek için, boyundan 107 sayısını çıkart. (Örnek: 1.60 cm boy için, 160 - 107 - 53 kg) Bundan bir iki ki lo fazla ya da az olabilirsin; bu, hiç sorun değil. Ama 5-6 kilo fazla ya da az kilon varsa, buna göre öğünlerini ayarlamalısın.
İşte Diyetisyen Âşkın Yüksel'in, herkesin kolayca uygulayabileceği önerileri:
a-Üç öğün yemek mutlaka yemeli ara öğünler de almalısın. Her öğünde protein, vitamin ve karbonhidrattüketmeli, ara öğünlerde meyve yada havuz, salatalık gibi sebzeleri çiğ yemelisin.
b-Ağzındaki lokmayı en az 25 kez çiğne. Böylece doyma hissini algılayabilirsin.
c-Kilon ve boyun arasındaki orangayet normal, ama sen geniş basenlerinden şikayetçisin. Bu durumda basen bölgeni çalıştıran egzersizler yapmalısın.
d-Her gün bir saat yürü, koş, jimnastik yap; kısacası bol bol hareket et! Kalça, göbek fazlalıkları için özel egzersizler yapmayı da İhmal etme.
e-Her gün en az 2.5 it su İç.
f-Kilonu düzenli olarak takip et. Her hafta tartıl. Eğer gittikçe kilonun arttığını görüyorsan, öğünlerindeki yemek miktarını azalt (dört dilim ekmek yiyorsan, İki dilim yemeye başla), daha fazla hareket et.
Estetik Kaygılar
Burnum kemikli, dudaklarım ince, kulaklarım kepçe... Estetik kaygılarla ilgili sorunlarımız bitmiyor. Fabrikasyon olmadığımız İçin hepimizin yüzünde bize özel, soya çeken, beğendiğimiz ya da beğenmediğimiz birçok özellik var. Eğer bunlardan birine kafayı takmışsak, vay onun haline! Bu durumda kendimizi sadece kemikli bir burun ya da İnce bir dudak olarak görmek içten bile değildir. Oysa bu tür yaklaşımlardan vazgeçip "çirkin" organımızı, bedenimizin karakteristik özelliği olarak kabul etmek ve bunu artıya çevirmek elimizde. Buna bir de iyi makyaj tekniklerini ekledik mi, kim tutar bizi!
Çözüm
1-Makyaj yapmaya başlamadan önce, yüzünde, beğendiğin ve beğenmediğin yanları düşün. Beğenmediğin yönlerini geri plana atmak için koyu renk pudra ve fondöten kullan. Diğer bölgeleri, açık ya da ten rengi pudra ve fondötenle Ön plana çıkart. Örneğin kemikli bir burnun varsa, kemik üzerine koyu renk fondötenle gölgeleme apabilirsin.
2-İnce dudakların varsa, daha kalın görünmesi için açık renk rujları tercih etmelisin.
3-Küçük gözlerin için, açık ve ışıltılı farları kullanabilirsin.
4- Hiç makyaj yapmadan da dikkat çekebilirsin. Sağlıklı ve pırıl pırıl görünen bir cilt ve havalı saçlarla bunu başarmak mümkün. Tarzına uygun şık kıyafetlerini de üzerine geçirdin mi, olay bitmiştir!
Selülit
Dengesiz beslenme, hareketsizlik, aşırı kafein tüketimi, az su İçme gibi nedenlerle bacak ve kalçalarda oluşan, portakal kabuğu görünümü olarak adlandırılan selülit, özellikle yaz aylarının en büyük kabusu. Bu kabusun sona ermesi tamamen bize bağlı.
Çözüm
1-Fast food tarzı beslenmeyi bırakmalı, abur cubur tabir edilen zararlı atıştırmaları minimuma indirmelisin. En doğrusu bîr diyetisyene başvurup birlikte sana uygun beslenme programını çıkartmak. Ayrıca selülitin en iyi dostu tuzu kendine düşman edinmelisin
2-Günde en az 2 it. su tüketmelisin.
3-Hergün yapacağın hızlı ve tempolu yürüyüşler, dolaşım sistemini harekete geçirecektir.
4-İlk üç maddeye dikkat edip selülit önleyici bakım ürünlerinden de önerilen miktar ve biçimde kullanırsan, sorunundan büyük ölçüde kurtulabilirsin.