GRUP HEPSİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
GRUP HEPSİ

Hepsi Özel Bu site onlar için süpee..r...
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Adım Adım Vücut Sağlığı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



Adım Adım Vücut Sağlığı Empty
MesajKonu: Adım Adım Vücut Sağlığı   Adım Adım Vücut Sağlığı EmptyPaz Ara. 16, 2007 5:00 pm

-) Egzersizleri,altında sunta yada tahta bulunan halı veya battaniye gibi sert bir zemin üzerinde yapalım Lütfen..
Spor veya egzersiz yaparken ani ve vücudumuzu zorlayıcı hareketlerden kaçınmalıyız. Spor veya egzersize başlamadan evvel mutlaka ama mutlaka ısınma hareketleri yapmalıyız..
Egzersizden sonra şiddetli ve 20 dakikadan fazla süren bir rahatsızlık hissediyorsanız lütfen hemen bir uzman doktora danışınız.Bir saati geçen rahatsızlık sözkonusu ise o hareketi yapmaktan vazgeçmeliyiz..
2-) Günlük hayatımızda ani hareketlerden uzak durmalıyız..Özellikle yataktan veya koltuktan kalkarken ani hareket yapmamalıyız..
Sandalyeden kalkarken bile bir ayağınız diğerinin önünde olmalı,bacak kaslarınız ve kollarınızın yardımıyla kendinizi yukarıya doğru iterken sırtınız dik pozisyonda bulunmalıdır.
Yüksek iskemlelerde ya da benzeri yüksek yerlerde oturmak bele binen yükü arttırmaktadır..Bundan kaçınmalıyız..
Televizyon seyrederken veya herhangi bir gösteriyi izlerken koltukta sırtımızı kamburlaştırmak rahatsızlıklara yol açabilmektedir..
-) Hergün beyaz peynir ve bir tabak yoğurt yemeyi veya bir bardak az yağlı süt içmeyi kesinlikle adet haline getirmeliyiz..Güneş ışığından yeterince faydalanmalıyız..Vücut ağırlığımızı sürekli kontrol altında tutmalıyız..
Alınan her fazla kilonun vücudumuz ve belimiz için ilave bir yük olduğunu,bununda belimizin biyomekaniğini olumsuz yönde etkilediğini unutmamalıyız..
Eğer kilomuz fazlaysa ve bunu bir türlü veremiyorsak,bir uzman doktor ve diyetisyene kesinlikle başvurmalıyız..Gerekirse psikologdan da yardım isteyerek kararlı bir şekilde kilolarımızı vermeliyiz..Uzman hekime danışmadan bel korsesi kullanmamalıyız.. Çelik balenli korselerin uzun vadede bel ve karın adalelerini yıpratacağını unutmamalıyız..
-) Kesin teşhis konulup bel ağrımızın sebebi anlaşılmadan belimizi asla çektirmemeliyiz ve maniplasyon (el ile müdahale) yaptırmamalıyız. Bunun bazen felce kadar giden sonuçlara neden olabileceğini unutmayınız.
Üzüntü ve stresin bel sağlığımızı da olumsuz yönde etkilediğini bilerek ruh sağlığımıza özen göstermeliyiz..Ailevi,sosyal veya iş hayatımızla ilgili problemlerimizi çözebilmek için gerekirse ilgili doktor ve şahıslardan yardım alarak köklü bir çözüme gitmeliyiz..
Gereklilik halinde bulunduğumuz ortamı geçici de olsa değiştirelim veya tatile çıkalım..

-) Yaptığımız işi sevmeliyiz..Stres altında ve işyerinde mutsuz olan kişilerde bel rahatsızlıkları daha sık görülür..Bu sebeple meslek seçimi konusuna henüz hayatın başındayken gereken önemi vermeliyiz..

7-) Sandalye ya da koltukta otururken,bir cismi(hafif dahi olsa)öne dogru eğilerek yerden almamalıyız.. Belimizin ağrıdığı dönemlerde alafranga tuvaletleri tercih etmeliyiz..Tuvalete otururken en azından tek elimizi destek olarak kullanmalıyız.. Tuvalet ihtiyacımızı giderirken oturur pozisyonda öne doğru eğilmemeliyiz..Ağrılı dönemde alafranga tuvalette ters oturmamız bu açıdan yarar sağlayabilir..Mutlak sert yatak stirahatindeyken ayaklarımızın altına birkaç yastık koyarak yükseltmemiz iyi olacaktır..Bu esnada yemeklerimizi yatarak yiyebiliriz..
Namazlarımızı sağ yanınıza doğru yatarak işaretle kilabiliriz..Yastığımızın alçak olmasında fayda vardır..Bu pozisyonda yorulursak yan yatmalıyız..

-) Yan yatışta kalça ve dizlerimizden çekerek bacaklarımızı toplar ve ana rahmindeki gibi kıvrılarak durursak rahat edebiliriz.İki bacağımızın arasına yumuşak bir yastık koymak da faydalı olabilir..
Doktorumuz mutlaka yatak istirahati vermişse tavsiyesine uymalıyız..Bu tedavi sırasında ağrımız artıyor,durumumuz kötüye gidiyorsa doktorumuza bildirmeliyiz.. Bir kaç gün içinde iyileşirsek yine doktorumuzu haberdar etmeliyiz..Uzman doktor hasta nın tedaviye vereceği cevaba göre bu süreyi artırıp azaltacaktır..Zaten ilk bir kaç gün sonrasında hastalığın genel seyri kendisini belli edecektir..Prensip olarak hasta becerebildiği anda normal yaşantısına dönmelidir..Kriter hayat kalitesidir. Gereksiz uzamiş yatak istirahati doğru değildir.
Yorgunluğa bağlı olarak belimiz ağrıyorsa usulüne uygun yapılan 10-15 dakikalik istirahat en iyi ilaçtır.Tam rahatlamak ve gevşemek için ayaklarımızı sandalyeyle yükseltirken boynumuzun altına da küçük bir yastık koyabiliriz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
cemre_kissme
S.Moderatör
S.Moderatör
cemre_kissme


Mesaj Sayısı : 235
Yaş : 29
Location : CeMrE HaStAsI MoD
Kayıt tarihi : 15/12/07

Adım Adım Vücut Sağlığı Empty
MesajKonu: Geri: Adım Adım Vücut Sağlığı   Adım Adım Vücut Sağlığı EmptyPaz Ara. 16, 2007 5:49 pm

saol cnm
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Adım Adım Vücut Sağlığı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GRUP HEPSİ :: Her telden :: Serbest Kürsü :: Sağlık-
Buraya geçin: