GRUP HEPSİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
GRUP HEPSİ

Hepsi Özel Bu site onlar için süpee..r...
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Pastalar-Kekler

Aşağa gitmek 
3 posters
YazarMesaj
cemre_kissme
S.Moderatör
S.Moderatör
cemre_kissme


Mesaj Sayısı : 235
Yaş : 29
Location : CeMrE HaStAsI MoD
Kayıt tarihi : 15/12/07

Pastalar-Kekler Empty
MesajKonu: Pastalar-Kekler   Pastalar-Kekler EmptyPaz Ara. 16, 2007 3:08 pm

Tiramisu

Malzemeler (8 kişilik)

1 Adet hazır kakaolu kek
3 Çorba kaşığı nescafe
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Su bardağı sıcak su
1 Çorba kaşığı kakao
Kreması için :
3 Kahve fincanı tozşeker
1 Adet yumurta
4 Su bardağı süt
1 Paket labne peyniri ,

Hazırlanışı

2 çorba kaşığı nescafe ve tozşekeri bir bardak sıcak suya ilave edip karıştırın.
Hazır keki, enlemesine iki parçaya kesin.
Hazırladığınız nescefeli karışımla kekin her iki parçasını da ıslatın.
Krema için ; süt, şeker, un ve yumurtayı iyice karıştırın.
Orta ateşte koyulaşana dek pişirin.
Ocağı kapatın ve labne peynirini ekleyin.
Pürüzsüzbir karışım elde edinceye kadar mikserle çırpın.
Hazırladığınız kremanın yarısını ılıkken kek parçalsrından birinin üzerine sürün.
Diğer keki üzerine kapatıp, kalan kremayı üzerine sürün.
Kakao ve kalan nescafe ile süsleyerek soğumaya bırakın.
Dilimleyip servis yapın.

Cevizli ve Çikolatalı Pasta

Malzemeler (6 kişilik)

9 Çorba kaşığı tereyağı
2 Kahve fincanı tozşeker
2 Adet yumurta
1 Çay bardağı ılık süt
1 Su bardağı un
100 gr iri çekilmiş ceviz
100 gr gr bütün ceviz içi
Çikolata sosu için :
80 gr bitter çikolata
4 Çorba kaşığı süt kreması
1 Çorba kaşığı granül kahve

Hazırlanışı

Tereyağını oda ısısında bekletip yumuşatın ve tozşekerle macun kıvamına gelene dek karıştırın.
Sütü ekleyip, yumurtaları teker teker ilave edip tel çırpıcı veya mikserle çırpın.
Un ve ceviz içlerini ekleyin.
Hazırladığınız karışımı yağlanmış kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin.
Soğuyunca ızgara üzerine alın.
Çikolatalı sos için ; çikolatayı benmari usulü eritin.(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak)
Süt kreması, granül kahve ve pudraşekerini ilave edip pürüzsüz bir karışım olana dek karıştırarak pişirin.
Ateşten alın ve ılınmaya bırakın.
Hazırladığınız keki iki parçaya bölün.
İlk kekin üzerine ılık çikolata karışımının yarısını yayın ve ikinci keki üzerine kapatın.
Üzerine kalan ılık çikolata dökün.
Bütün olan ceviz içlerini ortadan ikiye bölün.
Pastanın üzerine yerleştirip, süsleyin.
Dilimleyerek servis yapın.

Çikolatalı Pasta


Malzemeler (6 kişilik)

1 adet dikdörtgen pandispanya
150 gr. çikolata
150 gr. tozşeker
1 çay bardağı tatlı likör
Hazır krema
Birkaç adet kiraz şekerlemesi
Kreması için :
100 gr. tereyağı ya da margarin
2 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı kakao
1 çorbakaşığı likör ya da beyaz şarap




Hazırlanışı

Tereyağını oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar yumuşatın.
Yağı bir kaba koyup krema halini alıncaya kadar bekletin.
Yumurta sarılarını, tozşekeri, kakaoyu ve likörü ekleyip yumuşak bir krema olana kadar karıştırın.
Pandispanyayı,üç kat olacak şekilde kesip,en alt katını filmle kapladığıınz kek kalıbına koyun.
Bir fincan kahveyle ,likörü karıştırıp üzerine gezdirin.Hazırlanmış kremanın yarısıyla üstünü kaplayıp ikinci pandispanya dilimini yerleştirin.
İlk katta yaptığınız işlemi tekrarlayın.
Bittikten sonra üçüncü dilim pandispanyayı koyup onu da diğerleri gibi ıslatın.Buzdolabına yerleştirin.
Ufaladığınız çikolatayı bir kaba koyup benmari usulü(içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak)eritin.
Başka bir kapta tozşekeri çevirin ve yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek çikolatanın üzerine dökün.
En az 5 dakika karıştırmaya devam edin.
Tatlıyı buzdolabından çıkartıp kalıba boşaltın.
Olabildiğince hızlı karıştırarak karışımı tatlının üzerine boşaltın.
Bir bıçak uucyla yüzeyini ağ şeklinde çizin ve yeniden 20 dakika ya da yarım saat kadar buzdolabında bekletin.

Beyaz Çikolatalı Pasta

Malzemeler (16 kişilik)
Bir miktar sıvı yağ
225 Gr bitter çikolata
9 Adet yumurta
150 Gr tozşeker (10 çorba kaşığı)
125 Gr tuzsuz yağ (8 çorba kaşığı)
1 Yaprak jelatin
400 Gr beyaz çikolata
300 Gr çiğ krema



Hazırlanışı

Kek kalıbını iyice yağlayın.
Bir sos kalıbında çikolatayı eritin ve soğumaya bırakın.
Bu arada 5 yumurtaların sarısıyla, şeker ve tuzsuz yağı benmari usulü (içi sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtarak)eritip karıştırın.
Krema haline gelince çikolata karışımının içine boşaltın.
İyice çırptığınız 5 yumurtanın akını da karışıma ilave ettikten sonra karıştırıp kek kalıbına dökün.
Üzerinde küçük kabarcıklar olmaması için bir kaşıkla düzelttikten sonra 190 dereceli fırında yaklaşık 50-55 dakika pişirin.
İyice kabardıktan sonra kalıbın içinde soğumaya bırakın.
2 çorba kaşığı suyun içinde jelatini eritin.
225 gr beyaz çikolatayı eritin.
İçine çırpılmış 4 yumurta sarısını ve 150 gr kremayı katın.
jelatini ve iyice çırpılmış 4 yumurta akını çikolata karışımına boşaltıp iyice karıştırın.
Soğumaya bıraktığınız keki enlemesine ikiye kesin ve beyaz çikolatalı karışımı iki katın arasına sürün.
Yavaşça bastırdıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin.
Üst kreması için, kalan 175 gr beyaz çikolata ve 150 gr kremayı bir kapta eritin.
İyice soğuyan keki dikkatlice kaptan çıkartarak hazırladığınız karışımı üstüne ve çevresine sürün.
Üzerini parça çikolata ile süsledikten sonra, bir süre buzdolabında bekleterek servis yapın.

Bisküvili Pasta



Malzemeler (6 kiişilik)

2 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı kakao
3 Adet yumurta akı
1.5 su bardağı tozşeker
1.5 Çay bardağı sıcak su
2 Paket kare kakaolu bisküvi
2 Çorba kaşığı kakao (bisküvi unu için)
4 Yaprak jelatin
Üzerini süslemek için :
Koyu renk kakao
Pastanın bekletilme süresi : En az 3-4 saat


Hazırlanışı

Çırpma kabına 2 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü alın.
Mikser yardımı ile krem şanti koyulaşana dek çırpın.
İçine 2 çorba kaşığı kakaoyu ekleyip, karıştırın.
Ayrı bir kapta 3 adet yumurta akı ile 1.5 su bardağı tozşekeri yine mikserle yumuşak bir kıvam elde edene dek çırpın.
Krem şanti ve yumurtalı karışımı birbirine yedirerek beş dakika daha çırpın.
Bu arada 4 jelatin yaprağını kırın.
1.5 çay bardağı sıcak suda eritin.
İçinde hiç pütür kalmayana dek karıştırıp 5 dakika bekletin.
Mikseri hızlı çalıştırarak erittiğiniz jelatinli suyu azar azar kremanın içine dökerek çırpın.
Bütün malzemeler iyice karışana dek çırpmaya devam edin.
2 paket kakaolu bisküviyi robotta çekerek un haline getirin.
2 çorba kaşığı kakaoyu katıp, un haline getirdiğiniz bisküvi ile karıştırın.
Bu malzemeyi iki eşit parçaya bölün.
Uygun büyüklükte bir cam tepsiye bisküvi ununun yarısını dökerek yayın.
Üzerine krem şantili kremayı dökerek kaşıkla düzeltin.
En üstene tekrar kakao karıştırdığınız bisküvi ununu eşit miktarda serpiştirin.
Buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
Dilerseniz süslemek için kalıbınızın büyüklüğünde ince bir karton kesin.
Cetvel yardımı ile geometrik şekiller çizin.
Cetvelle tutarak maket bıçağı ile geometrik şekillerin aralarını kesip, çıkartın.
Bu aralıklara koyu renk kakao dökerek pastanızın üzerini süsleyin.

Milföy Pasta

Malzemeler (12 kişilik)

4 Adet milföy hamuru
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı çilek marmelatı
8 Adet küçük beze
1 Adet kivi
Karışık mevsim meyveleri
Kreması için :
4 Adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı kakao
3 Çorba kaşığı un
2 Tatlı kaşığı nişasta
1.5 su bardağı süt
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 Paket bitter çikolata


Hazırlanışı

Öncelikle kremayı hazırlayın.
Bunun için yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın.
Kakao, un ve nişastayı katın.
Yavaş yavaş sütü yedirin.
Kısık ateşte koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Ateşten alınca margarinle karıştırın.
Bu arada çikolatayı benmari usulü eritip, kremayla karıştırın ve soğumaya bırakın. (içi sıcak su dolu başla bir kabın içine oturtarak ve eriyene kadar sürekli karıştırarak)
Dondurulmuş milföy hamurlarını unlanmış tezgahın üzerinde kenarları üst üste gelecek biçimde yan yana dizin.
Buzlar çözülünce merdane yardımı ile açın.
Yaklaşık 28 santim büyüklüğünde bir daire kesin.
Kalan hamurdan da küçük kareler kesin.
Yumurtayı çırpın.
Yuvarlak kestiğiniz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisini koyun.
Hamurun kenarlarına kare biçiminde kestiğiniz küçük parçaları dizin.
Üzerine çırpılmış yumurtayı sürün.
Çatalla delikler açın.
Buzdolabında 20 dakika bekletin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Çilek marmelatını kısık ateşte ısıtın.
Hamurun üzerine fırçayla sürün.
Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurun.
Pastanın üzerine sıkın.
Kivinin kabuklarını soyup, küçük küçük dilimleyin ve pastanın üzerine yerleştirin.
Üzerine dilimlediğiniz mevsim meyvelerinden yayın.
Bezeleri de pastaya yerleştirin.
Buzdolabında 1 saat bekletin.
Dilimleyerek servis yapın.

Hurmalı Kek

Malzemeler (10 kişilik)

1 Su bardağı hurma
2 Adet yumurta
1.5 Su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 Paket Kabartmatozu
1 Paket vanilya
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı ceviz
4 Su bardağı un


Hazırlanışı

Hurmaları bir müddet sıcak suda bekletip, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyın.
Diğer tarafta yumurtaları şekerle çırpıp, sütü, ardından kabartmatozu ve vanilyayı ekleyin ve tarçın serpin.
Cevizleri de iri parçalara bölün ve elenmiş unla beraber diğer karışıma katın.
Kıyılmış hurmaları ekleyin.
Dilerseniz büyükçe bir kek kalıbını veya 14 adet orta boy muffin kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirip, servis yapın.

Kağıt Helva Pastası

Malzemeler (8 kişilik)

5 Adet Kağıt helva
250 gr hazır krema
3 Çorba kaşığı pudraşekeri
1 Paket vanilya
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek için çilek

Hazırlanışı

Kremayı birkaç dakika mikserle çırpın.(Hazır pasta kreması yada krem şanti kullanabilirsiniz.)
Pudraşekeri ve vanilyayı ilave edip, karıştırmaya devam edin.
Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip, buzdolabında 1 saat bekletin.
Dolaptan aldığınız kremayı, kağıt helvaların arasına sürün.
En üstteki kağıt helvayı da kremayla kaplayın.
Çileklerle süsleyip, servis yapın.
NOT : Arzu ederseniz kremaya da bir miktar ince dilimlenmiş çilek katabilirsiniz.


--------------------------------------------------------------------------------
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kırmısı_MeLeq
Admin
Admin
Kırmısı_MeLeq


Mesaj Sayısı : 164
Location : ......>>>DaNiEl rAdCiLFfE AsIğI AdMiN
Humor : MaNyAk aDmİn
Kayıt tarihi : 15/12/07

Pastalar-Kekler Empty
MesajKonu: Geri: Pastalar-Kekler   Pastalar-Kekler EmptyPaz Ara. 16, 2007 10:16 pm

saol jnm ama yemek tarifleri olarak açılacak yer alacaktı keske bekleseydin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Admin
Webmaster
Webmaster
Admin


Mesaj Sayısı : 146
Kayıt tarihi : 15/12/07

Pastalar-Kekler Empty
MesajKonu: Geri: Pastalar-Kekler   Pastalar-Kekler EmptySalı Ara. 18, 2007 10:50 pm

olsun yha açılınca taşırızz kıs yaypıp yollasana bana bi tane:D
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://hepsimelek88.yetkin-forum.com
 
Pastalar-Kekler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GRUP HEPSİ :: Her telden :: Bayanlara özel-
Buraya geçin: