Malzemeler
Mutfak
Zorluk 3
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Su bardağından biraz fazla un
10 gr maya
1 Su bardağı ılık su
1 Çorba kaşığı su
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Zeytinyağı
Hamuru Açmak İçin:
Un
Üzerine:
1 Su bardağı salçalı su
5-6 Dilim salam
2 Adet sosis
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
Öncelikle mayayı ılık suda bekletip, kabartın.
Daha sonra un ve tuzu karıştırıp,geniş bir kapta ortasını havuz gibi açın.
Mayayı unun ortasına dökün.
Bir tatlı kaşığı tozşeker ve bir çorba kaşığı suyu da ekleyin.
Hamuru yoğurun.
Bir saat kadar dinlendirin.
Cevizden iri parçalar koparıp, 15 cm çapında açın.
Üzerine önce salçalı su sürün.
Salam ve sosisleri küçük küçük doğrayın.
Hamurların ortasına koyun.
Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpin.
Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın.
Hamurları dizin.
Bir adet yumurtanın sarısını çırpıp, kenarlarına sürün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin