MALZEMELER:
Pandispanya için;
5 yumurta
5 fincan şeker ( türk kahvesi fincanı )
5 fincan un
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
Krema için;
1/2 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr. margarin
6 çorba kaşığı un ( silme )
Pasta üzeri için;
1 kutu krema ( 200 ml. marketlerde satılan küçük kutudakiler )
3 kare paket bitter çikolata
Pasta arasına;
1 paket dondurulmuş böğürtlen
HAZIRLANIŞI:
P andispanya malzemeleri ile kek hamurunu yapıp 22 cm.'lik kalpli kek kalıbında ( yuvarlak kalıpta
olabilir ) pişirin.
Pişen pandispanya soğuyunca ortadan ikiye ayırıp 1 bardak böğürtlen suyu ile( dondurulmuş böğürtleni
bir süzgeçte çözdürürken akan su ile elde ettim ama böğürtlen suyunu kullanmak istemeyenler süt ile
ıslatabilir ) ıslatın.
Pandispanyanın arasına kremayı sürüp böğürtlenleri dizin. Diğer pandispanyayı üzerine kapatıp 1 kutu
krema ve çikolataları benmari usulü eritip pastanın üzerine sürün. En son kurutulmuş gülleri
pastanın ortasına koyup süsleyin.
--------------------------------------------------------------------------------